Desaprofitar una oportunitat històrica

alicanteeqy5[EN CASTELLANO] [Publicat al Diario Información, pots veure-ho ací] El passat mes de juny des d’Alacant Viu publicàvem amb motiu del retard sine die de l’arribada de l’Alta Velocitat a la ciutat un article d’opinió titulat “Este AVE no aterriza” en el qual ja veníem alertant, en relació al posterior desenvolupament urbanístic de la zona una vegada alliberada de les vies que la travessa, de tres qüestions que al nostre parer eren imprescindibles per a un desenvolupament coherent, sostenible i equilibrat amb els districtes que l’envolten i el conjunt de la ciutat. D’una banda dèiem que el futur projecte hauria de propiciar, d’acord amb la seua filosofia, la unió dels barris tradicionalment separats excloent qualsevol construcció que puguera suposar en la pràctica canviar una barrera d’acer per altra nova d’asfalt. Parlàvem lògicament de la nostra oposició al plantejament d’autovies urbanes totalment incompatibles amb un veritable parc central.

En segon lloc, reclamàvem que l’actuació a realitzar contemplés el respecte al Patrimoni històric, cultural i arquitectònic que els usos de la zona han anat propiciant, des d’infraestructures de tipus industrial fins al popularment conegut amb el malnom de “Pont Roig” com respecte i memòria a l’activitat que el ferrocarril ha generat en la ciutat, sense oblidar per descomptat l’Estació de Renfe i els seus magatzems, aconseguint quelcom molt complicat ací: no arrasar amb tot al nostre pas cada vegada que construïm qualsevol cosa. Finalment, consideràvem que donada la grandària i l’impacte del projecte, l’Ajuntament havia d’obrir-se no només a altres entitats veïnals i associatives, sinó al conjunt de la ciutadania alacantina, sent conscient que la magnitud del resultat final tindrà repercussions (positives o negatives) a escala metropolitana i no només sobre el veïnat de Sant Blai, La Florida, Benalúa o Ciutat d’Assís.

Ara que la Gerència d’Urbanisme ha anunciat per fi l’obertura del procés de participació pública previ a la redacció definitiva del Pla Especial de la OI/2, no volem deixar passar l’oportunitat d’aportar la nostra visió sobre el mateix i el primer adjectiu que usem per a definir el plantejament que ens fa l’Ajuntament és el de decebedor i a continuació expliquem per què:

L’Ajuntament d’Alacant ens ha donat unes xifres que al nostre parer suposen per si soles la invalidesa de tot el plantejat. Afirmen que el percentatge que ocuparà el parc sobre el total dels terrens afectats serà del 33%. La resta, dos terços, els hi menjarà una gran “avinguda” que uniria Rabassa amb el centre desembocant en els voltants del futur Centre Comercial, també anomenada Estació Intermodal. La resta de l’espai alliberat, serà destinat bàsicament a ús residencial. Ens crida poderosament l’atenció que quan estem patint com pocs l’esclat de la bombolla immobiliària, algú decidisca que allò que manca per a finançar l’obra són habitatges (quan el nostre terme municipal ve concentrant el 40% de totes les desocupades a el País Valencià). L’explicació és, o bé que es pensa més amb la butxaca que amb el cap, o bé que volen seguir els passos del model de fallida social, institucional i econòmica conegut de sobres en aquest país: hipotecar el patrimoni del sòl públic que constituirà la peça més important de l’urbanisme i les infraestructures de la ciutat en els pròxims 100 anys, lliurant el seu èxit a un negoci privat especulador.

Tampoc deixa de cridar-nos l’atenció el nexe existent entre el Pla Rabassa (aprovat fora del PGOU) i el soterrament de les vies, pretén l’Alcaldessa que el soterrament siga la primera pedra del Pla Rabassa?

No podem obviar que en aquest negoci s’oculta una operació de gentrificació planificada en la qual es generarà una nova línia d’edificació construïda enfront dels barris actuals, ocultant-los i negant-los als seus habitants tradicionals una significativa millora de la seua qualitat de vida i la revaloració dels seus habitatges, que han sofert durant dècades els inconvenients de viure pegats a les vies del ferrocarril, aguantant totes les inclemències que es deriven de la construcció del túnel, sense que cap Administració de les presents en AVANT s’esquincés mai les vestidures.

A això, li continua seguint la pretensió de fer de la nostra Estació un nou Centre Comercial. Mentre la resta dels ja en marxa es troben sota mínims i el comerç local capeja la crisi com pot, augmentar l’oferta amb una demanda pels sòls només provocarà el trasllat dels fluxos i de l’activitat, no redundarà en la creació d’ocupació –com segur ens intentaran convèncer-, i donarà al trast amb la tímida però contínua recuperació que estan vivint certes zones en les últimes dècades tradicionalment deprimides després de molta inversió i esforç tant de l’Administració com de veïns i empresaris.

La proposta d’Alacant Viu, a la disposició de qui vulga consultar-la en la nostra pàgina web advoca per recuperar l’edifici original i integrar-lo en un que genere un conjunt d’interès arquitectònic, dimensionament correctament per al compliment del seu programa de node de transports, però també el de lloc representatiu i generador de vida urbana, rebutjant per tant la saturació de grans superfícies. Donem suport que aquest espai aporte a la ciutat a una poc més que un lloc per al trànsit de viatgers: no seria idoni per a construir eixa gran biblioteca-sala d’estudis de la qual Alacant manca? Apostar per la Cultura i el Coneixement? Per descomptat ens mantenim en la nostra postura de conservar les restes magatzems que no han estat demolits per a construir una estació provisional de l’AVE i a mantenir el Pont Roig, ja no només per la nostra argumentació sobre el seu valor d’identitat, ni pel cost que suposa desmuntar-lo (quants pisos haurem de vendre per a pagar-lo?), ni perquè creem que els problemes que genera al veïnat són per la seua falta de manteniment per part del Consistori, sinó principalment perquè vam pensar que és fonamental per a entendre la idea que tenim de Gran Parc Central lliure de trànsit que fa que si el pont no existira estiguérem parlant ara d’inventar-lo.

Finalment hem d’expressar la nostra perplexitat davant el que es va a batejar com a “procés de participació pública”. L’Ajuntament contínua entenent la participació amb un esquema de dalt cap avall, el que li resulta còmode ja que la ciutadania mai decideix, només opina i perquè és el propi Ajuntament la qual discrecionalment es reuneix sempre amb Associacions seleccionades, entre les quals esperem estar, no establint mitjans per a fer-lo amb els alacantins i alacantines que queden fora i que són majoria, guardant-se de possibles crítiques i exercint per tant un ferri control sobretot el procés que no beneficia en absolut la millora d’un projecte que com hem exposat, creiem té greus deficiències des de la mateixa base.

Hem de doncs convidar a l’Alcaldessa Sonia Castedo a una reflexió profunda sobre la proposta presentada, més tenint en compte que hi ha alternatives com la de l’arquitecte Iván Valero que en els últims dies ha aixecat moltes més simpaties que la redacció municipal i de la qual Alacant Viu i altres entitats ens trobem molt més prop. És l’oportunitat per a gestionar bé una fita històrica, però el nostre Ajuntament haurà de posar molt més de la seua part si vol de veritat que açò isca bé.

I com temem que el que va succeirà alguns ja ho tenen escrit des de fa molt temps, convidem a tots els alacantins a alçar-se, escoltar, opinar, debatre i participar, amb l’objectiu que entre tots lluitem per ser nosaltres qui decidim com ha de ser aquest parc que ens volen arravassar uns pocs. Aquesta és la nostra última gran oportunitat, Alacant ha de despertar.

En la redacció de l’article han participat Ruben Bodewing, Anna Dèlia Amorós i Alfredo Campello, companys d’Alacant Viu.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s